.

.

Siglent Технологии SDG2042X Произволни Бранови Функција-Генератори, 40 MHz, Сива

Siglent Технологии SDG2042X Произволни Бранови Функција-Генератори, 40 MHz, Сива

DEN 11765.04

Количина на стоки
Достапно на барање

Dual channel * 40 MHz (Синусна бран) * екран на Допир на екранот. 16 малку вертикална резолуција * Модулација / Издржам / Пукна.True Arb Технологија / Лесно Пулсот Технологија.Вграден-во висока прецизност Бројач на Фреквенција.USB / LAN интерфејс.Факултативна GPIB адаптер достапни.SIGLENT е нов SDG2000 X серија на функцијата генератори нудат 1.2 GSa/s interpolated стапка на примерок со 16 бити, на вертикалната резолуција.Комерцијален True Arb & Easy Pulse техники помогне да се реши слабости својствени во традиционалните ДДС генератори кога генерирање на произволно, плоштад, и пулсот бранови.SIGLENT е Easy Wave произволни бранови софтвер е вклучен.Easy Wave е моќен произволни бранови уредување на софтвер кој поддржува неколку начини за да се генерира случаен бранови како што прирачник цртеж, линија-цртеж, равенката-изработка, координирање-цртеж, итн.Тоа е многу погодно за на корисниците да ги уредувате своите сопствени произволни бранови преку Easy Wave.Кога Квадратни/Пулсот бранови е генерирана од страна на DDS, таму ќе биде еден-clock-jitter ако земање мостри стапка не е цел број се однесуваат повеќе на фрекфенција.SDG2000 X Easy Pulse технологија успешно ги надминува оваа слабост во ДДС дизајни и помага да се произведе низок jitter Плоштадот/Пулсот бранови.Кога Квадратни/Пулсот бранови е генерирана од страна на DDS, таму ќе биде еден-clock-jitter ако земање мостри стапка не е цел број се однесуваат повеќе на фрекфенција.SDG2000 X Easy Pulse технологија успешно ги надминува оваа слабост во ДДС дизајни и помага да се произведе низок jitter Плоштадот/Пулсот бранови.Пулсот ширина може да бидат фино подесени на минимум 16.3 нс со приспособување чекор како мали како 100 кс.Пораст/пад пати може да се постави независно да минимум од 8.4 нс на било која фреквенција и максималната 22.4 s.Прилагодување чекор е како мали како 100 кс.True Arb генерира случаен бранови точка по точка, никогаш да не го прескокнува било момент, така што тоа може да се реконструираат сите детали на бранови, како што е дефинирано.

Деталните информации

Тие исто така купуваат со овој производ